Топла салата за обяд с ябълки

Здравословна и вкусна!
Топла салата за обяд с ябълки

Вкусният, полезен и пълен витамини и минерали обяд е възможно най-добрия избор, за да съхраним отличното си здраве.

Студеното време допълнително ни предразполага да търсим алтернатива на топла храна, която да стопли душите и телата ни. Именно за това ще ви предложа рецепта за вкусна топла салата, в която определено ще се влюбите. 

Имайте предвид, че продуктите можете да ги замените с други и да постигнете същия невероятен успех. Важното е да подходите новаторски и да сте готови да експериментирате.

Необходими продукти:

1575364inm.com
100 грама жасминов, кафяв, черен или ориз басмати
100 грама грах
1 скилидка чесън
2 супени лъжици червени боровинки
1 малка червена ябълка
2-3 листенца шафран
хималайска сол
черен пипер
зехтин
сокът от 1 лимон
пресен лук за гарниране

Измийте ориза и го сложете в малка тенджерка, залейте го с вода. Ако наложите пръстите на тенджерата и дебелината на ориза е 1 пръст, то един пръст трябва да е водата над ориза. Сложете малко зехтин, сол, добавете шафрана и черния пипер. Захлупете тенджерката и сложете котлона на 3-та степен. Не отваряйте и не бъркайте в рамките на 15-20 минути. След което проверете дали ориза е е станал готов и объркайте внимателно. През това време в малък тиган задушете с малко зехтин граха с чесъна. След като сте готови в малка купа изсипете граха, ориза и добавете, предварително накиснатите и измити боровинки и нарязаната ябълка. Гарнирайте със сок от лимон, пресен лук и при нужда добавете още малко зехтин и хималайска сол.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април