Той и тя в кухнята: Рози и Паев

Готвенето е забавно, зеленчуците също стават за ядене и "Евалла!" на бабите за козунаците!
Той и тя в кухнята: Рози и Паев

Стига ти да ги видиш заедно, за да разбереш, че между тях гори нещо повече от огъня, на който пекат месо. Дори не е задължително да е наживо, казвам ви го от личен опит. Познавам ги... предимно от интернет. Те мен също. Кристиан е една от причините този сайт да продължава да съществува, а Розалия е една от причините да продължава да съществува Кристиан. Още щом стартирахме тази поредица от интервюта, знаех, че искам да ги включа в нея. За щастие, успях :)

Представете ни се накратко: кои сте вие?

К: Казвам се Кристиан Паев, за повечето хора.. съм просто Паев. На 20 години съм, интересувам се от трениране, хранене, готвене... Щастлив съм, когато играя футбол, свиря на китара или навън вали.

Р: За повечето хора сме Рози и Паев или просто Паеви, така че ми е малко трудно да се представя самостоятелно :) Казвам се Розалия и съм на 21, обичам да готвя, да чета и понякога да пиша.

Кога беше първият ви път в... кухнята?

К: Ще прозвучи крайно неромантично, но нямам никаква идея. Но пък помня най-трудното ни преживяване и това определено са едни Великденски козунаци, след които придобих нов респект към... бабите, които месят!

Р: Не знам кога е бил първият път, но козунаците определено си бяха запомнящо се изживяване. Може би едно от първите ни съвместни приготвяния на храна е правенето на барбекю, където аз, между другото, леко го превъзхождам :P

Коя е манджата, която най-много обичате да приготвяте заедно?

К: Един скандално вкусен чийзкейк с бял шоколад и малини може би е "черешката на тортата". Иначе и всякакви разновидности на спагети са ни по вкуса. По принцип съм изразено месояден, но приготвянето на пържоли в общия случай се свежда до това как да нарежем морковите и да сложим ли още една глава лук.

801219личен архив

Р: Общо взето, моята част в приготвянето на чийзкейка е изяждането му. Според мен много ни бива в приготвянето на така наречената фалшива лазаня.

Какви са предимствата на съвместното кулинарстване? А недостатъците?

801222личен архивК: Със сигурност е много по-забавно и приятно, когато споделяме този момент. Приготвянето на храна е повече някакво... артистично творене, отколкото просто досадна отговорност. Недостатъците... ами и двамата сме големи инати. И често се "джафкаме" за това как точно да приготвим манджата.

Р: Основното предимство определено е, че е неописуемо забавно. Недостатъците са в това, че аз съм доста педантична и си държа на рецептите, докато той готви по-скоро по усет... и така се получават разминавания понякога.

Кой е майстор-готвачът във вашата двойка?

К:Аз готвя по-често и по-отдавна, но не се смятам за по-добрият готвач от двама ни. Предпочитам да не се съревновавам с нея, а да правим нещата заедно.

Р: Определено той, аз дори не готвех преди да се запознаем, а и сега рядко ми остава време.

Кой е най-ценният кулинарен урок, който научи от нея/от него?

К: Зеленчуците заслужават внимание! Срам ме е да го кажа, но дори изцяло вегетариански ястия ми харесват. Също ме учи да режа всичко на повече от четвъртинки. И да ползвам прибори понякога.

Р: Научи ме, че готвенето може да е забавно. Определено той отключи страстта ми към кулинарията. Освен това ме научи, че не е нужно готвенето да е сложно, за да се получи вкусна манджа.

Вярно ли е, че любовта на мъжа минава през корема му? Така ли стоят нещата и с любовта на жената?

801224личен архивК: Не, и за двамата не е вярно според мен. Аз бих я обичал, дори да ми готвеше овесени трици. Е, нямаше да ги ям, но... Всъщност аз я ухажвах с бисквитена торта в началото на нашата връзка, но тя да каже доколко това е оказало влияние.

Р: Не знам дали любовта минава през стомаха, но определено това да готвим един за друг е оказало голямо влияние на връзката ни. Готвенето изисква любов. Да сготвиш за някого с желание е неоспорим жест на любов и привързаност, така че може и да е вярно... зависи от гледната точка. Бисквитената торта, която той спомена, не беше решаваща, но беше добър ход от негова страна.

Какво ще има на трапезата ви на празника на влюбените?

К: Гореспоменатият чийзкейк най-вероятно ще присъства. Иначе аз много искам да направим и тази салата или някоя от нейните страхотни вариации :) Но ние най-често решаваме в самия ден, затова ми е трудно да кажа със сигурност.

Р: Аз си държа на чийзкейка. Освен това наскоро преоткрих броколите и сигурно ще го изнудя да ги включим в менюто.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април