Среднощните похапвания

Умерено позволени
Среднощните похапвания

Може би вече сте чували едно от основните правила на здравословното хранене - да не се вечеря след шест часа вечерта. Сигурни сме обаче, че за повечето от вас точно тогава идва краят на работния ден. Познахме ли? Следователно, вероятно често ви се случва да напускате офиса освирепели от глад. Така е, нали?

Водейки се от основното правило, може би временно успявате да се залъжете с едно чайче. Но когато наближи полунощ... Стомахът започва да вие гладната си песен. Тогава се появява той – хладилникът. Онзи достолепен правоъгълник от неръждаема стомана, ехидно притаил дъх в ъгъла на кухнята. 

Не се шашкайте, чревоугодници! Не всичко е загубено. Защото изследване на американски диетолози показва, че похапването в малките часове не е чак толкова фатално. Стига то да се извършва винаги с едно наум.

Вижте как:

Верните-сварени зеленчуци

Сварените моркови и червено цвекло, например, са перфектно и безопасно среднощно решение.

Режете, настъргвайте, пасирайте – няма значение под каква форма ще ги консумирате. А ако ги смесите с една ябълка в блендер... Чудо!

Пюрето от печени и предварително обелени патладжани пък може да се яде в неограничени количества. Въпреки че не е толкова вкусно, то отлично залъгва глада, без обаче да ви лепва тлъстинки. 

Фаворитът

Оказва се, че японската вкусотия суши е най-добрата храна за през нощта. Само че то трябва да е изключително прясно, приготвено току-що. В противен случай на сутринта може да се сблъскате с истински тайфун...

Други алтернативи

Четири-пет супени лъжици консервирана сладка царевица отново могат да се окажат супер вариант в борбата с глада в 4-5 часа сутринта. Номерът е да не прекалявате с лъжиците все пак.

Забъркайте си и една-две чаши пресен айран. Той определено ще ви даде усещане за ситост.

Може да се възползвате още и от ананаси, броколи, портокали, ягоди, краставици, лайм, папая, малини, манго, мандарини, ябълки или праскови. Но не наведнъж, лакомници такива!

Хайде, пък дано не зачестят изведнъж рязко рандевутата ви с хладилника! ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май