Спанак на прах

Неподозирана подправка за супи и за шейкове
Спанак на прах
inm

Най-важното

Преди да изсушите спанака, запарете го, за да е по-лесна обработката му впоследствие. 

Не обичате спанак? Е, не сте длъжни да го харесвате :) Все пак, би било добре от време на време да консумирате полезния зеленчук, защото в него има немалко ценни хранителни съставки.

Ако ви е трудно да го похапвате в обичайния му вид, докарайте го до състояние на прах и го употребявайте като подправка.

Ето така: изсушете листенцата му чрез дехидрататор или във фурната (в тавичка, на ниска температура). След което ги обработете допълнително в кафемелачка или в такава за мелене на подправки.

Идеята е накрая да получите фин зелен прашец, с който да овкусявате различни видове супички и шейкове.

715543Powell River books

Макар и сушен, спанакът ще осигури неповторим вкус и аромат на специалитетите ви, не се съмнявайте...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май