След буболечките: Ще хапваме и месо от питони

След буболечките: Ще хапваме и месо от питони

Група учени проведоха проучване, призоваващо да се обърне внимание на питоните като обещаващ източник на храна.

Оказа се, че питоните са ефективни при размножаване, растат бързо и са много плодовити. Освен това месото от питон е с високо съдържание на протеини, но с ниско съдържание на наситени мазнини и има вкус, подобен на пилешкото.

Изследването е публикувано в Scientific Reports.

 

Изследователите изследвали ферми за питони в Югоизточна Азия, където змиите се съхраняват в специализирани складове с естествена вентилация. Питоните се хранят с гризачи и остатъци от протеини, което прави процеса на отглеждане относително екологичен.

Учените подчертаха, че отглеждането на питони произвежда по-малко парникови газове в сравнение с топлокръвни животни като крави и прасета.

С минимална консумация на вода и способността да се хранят дори с гризачи, питоните изглеждат обещаващ източник на храна за страните с ниски доходи.

 

 

 

Въпреки че отглеждането на питони все още не е толкова популярно в западните страни, изследователите казват, че то може да бъде ключът към решаването на проблемите с хранителната сигурност и дефицита на протеини в света, пише още blitz.bg.

ключови думи:
питон

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май