Сладките моменти в кухнята

Дори миенето на чинии може да бъде прекрасно, кухненски погледнато
Сладките моменти в кухнята

Само преди броени часове с един свой материал колегите от любимия ми блог Free People Blog ми напомниха защо обичам да прекарвам по-голямата част от времето си в кухнята. Техните причини са горе-долу същите като моите, но се наблюдават известни различия, на които ще си позволя да наблегна в следващите редове :)  

На първо място, истински обожавам ритуала по приготвянето на редовната сутрешна напитка за събуждане. Доскоро и за мен това беше кафето, но със застудяването навън, неусетно преминах на чай. Предпочитам го липов, силен, овкусен с малко мед. Няма нищо по-готино от песента на чайника върху котлона, ознаменуващ началото на новия ден.

Харесвам още и това да се грижа за цветята си, разположени в кухнята. Само три са, но ми носят истинско настроение. Е, то не е кой знае какво градинарство - поливам ги от време на време, понякога разчовърквам пръстта и избърсвам праха от листенцата/бодлите им. Но най-вече им се радвам.

1118748Красимира Динева/FitWell.bg

Най-сладкият момент в кухнята за мен обаче безспорно е спретването на сладкиши. Не бих казала, че съм добра сладкарка, но категорично съм експериментаторка. Меденки, курабийки, пайове, кексове - о, да!, доста захар е минала през ръцете ми, лепнат :)  Щастлива съм, когато наоколо хвърчи брашно, мирише на ванилия и е топло заради дълго работеща фурна или котлон. А наскоро се убедих, че в сладкарските експерименти е добре да си имаш и малък помощник... просто става по-забавно в неговото присъствие.

1118749Красимира Динева/FitWell.bg

Друго, друго... А! Честна скаутска, вманиачена съм в миенето на чинии и напоследък то ми доставя някакво супер удоволствие и спокойствие. Бонус: докато водата шурти, а всичко под ръцете ти е пяна, имаш време да помислиш и да се отдалечиш от проблемите си. Поне аз така усещам нещата.

Не на последно място: харесва ми да поседна на столче, върху мека възглавничка, в кухнята и да изпия сама чаша червено вино, докато чакам вечерята да се приготви. А сега - докато снежинките тихо туп-тупат по прозореца. Някак е романтично, разбирате ли.

Тези и още много сладки кухненски мигове имам, но ще си ги запазя за себе си :) Дайте малко и от вашите, не се стискайте!  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април