Свежите подправки на лятото

Босилек, розмарин, риган...
Свежите подправки на лятото

Безвкусна и еднообразна. Такава би била трапезата ни без подправки - често те са тайната на всяко успешно ястие.

Добрата новина е, че през лятото можем да се радваме на изобилие от свежи растения, незаменими другари в кулинарните приключения. Нещо повече, сега е най-подходящият момент да ги използваме с размах в готвенето.

В тази връзка, ето зелените герои, които задължително ви съветваме да поканите в кухнята си:

Розмарин

Със специфичен аромат и вкус, този симпатяга ще направи летните ви ястия просто неустоими, не се съмнявайте. Слагайте го смело в задушените си зеленчуци, например. Особено подходящ е и за приготвянето на разнообразни и изискани сосове.

А в случай, че сте експериментатори по душа, още днес замесете розмаринов хляб. Не знаете как? Няма проблем. Рецептата тук! Още сега ви гарантираме, че ви очаква незабравимо кулинарно удоволствие.

Босилек

inm.comНаричат го Цар на билките и това съвсем не е случайно. Пълен с полезни нутриенти, мистър Босилек може да се похвали с многобройни лечебни свойства.

Освен това има куп кулинарни приложения, на които ви обърнахме внимание в ей този материал.

Точно така, благодарете му от сърце и го вкарайте в лятното си меню бързо.

Риган

Ох, ох, ох... С неповторимия си аромат и вкус, риганът е най-подходящата подправка за италианските ви кулинарни намерения. Чудесно приложение може да намери, например, в оригиналната ви неаполитанска пица, както и в любимата ви паста... 

Е, хайде! Пожелаваме ви ароматно, вкусно и свежо лято =) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май