Романтична трапеза

Осигурявайте си приятна атмосфера, докато похапвате
Романтична трапеза

Най-важното

Влезте тук, за да си грабнете две еко идеи за декорации на масата :) 

Храненето е ритуал. Поне за нас, де. А, за да го превърнем в такъв, ползваме всички налични средства. Няма да крием, например, че обръщаме особено голямо внимание на декорацията на масата. Същата трябва да е подредена с вкус и с въображение – да те изкушава да заемеш своето място на нея :О)

Готиното е, че с няколко прости трика бихте могли да превърнете и вашата трапеза в произведение на изкуството, както и да ѝ предадете щипка романтика. Бързаме да ви покажем как:

Сложете дзен фруктиера по средата

За да си направите такъв съд, са ви необходими няколко широки стъклени купи/вази. Напълнете ги до половината с вода и пуснете в тях три-четири зелени ябълки (може и червени, разбира се).

Ако не ви се свидят, складирайте в новата си фруктиера и други плодове: череши, ягоди и други – всички с доброто намерение да поплуват, докато вие се храните :)

RealSimple
О, да! Хрумването е сравнително лесно за реализация, а ще забележите колко свежест и уют ще постигне в цялостната атмосфера.

Оставете лимонено пожелание

Ето ви една наистина много хитра идея. Тя ще ви свърши прекрасна работа, ако организирате парти, например. Но може да я прилагате и без повод, като романтична увертюра към всяко хапване с близките. Трябват ви:

  • няколко плодчета лайм (може и лимон, става и с киви)
  • клечки за зъби
  • малки цветни листчета
  • лепило

Как: Върху листчетата напишете своето много искрено пожелание. Прикрепете последното с лепило към клечка за зъби, която забучете във всеки лайм. Разпръснете готовите "картички" хаотично по масата. Всеки има право да си изтегли това, за което искрено мечтае.

RealSimple

Осигурете мека светлина

Това става най-лесно със свещи. Естествено, че може да е само една. Но с няколко, събрани на едно място, сякаш е по-добре – пробвайте! Не е необходимо да загасяте лампите обаче. Все пак не бива да консумирате в тъмнина и мрак (ако става въпрос за вечеря), а да виждате много добре какво слагате в устата си. По-безопасно и здравословно е.

Като цяло, ефектът от малките пламъци по масата е наистина успокояващ и приятен, ще се убедите сами. Затова ви съветваме да ги добавяте винаги към общата декорация.

inm.com

Така. Оставяме ви да изпълните плана дотук. И следващия път продължаваме нататък :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април