Реалността в офиса, която ви пречи да отслабнете!

Реалността в офиса, която ви пречи да отслабнете!

Не е нужно да ви казваме, че тези безплатни офис понички и седмичните рождени дни са лоши новини за вашата диета (сериозно, как може да има толкова много рожденици в една седмица?!). Но истината е, че това не са единствените рискове на работното място, които забавят отслабването ви. Вижте какви опасности дебнат в офиса:

Пропускате закуската, за да сте навреме в офиса

Със сигурност закъсненията за работа няма да бъдат толерирани от нито един шеф. Но, за да сте на бюрото си в необходимия час, може да направите редица неща, но не и да пропускате закуската. Ако наистина искате да се разделите с онези 5 килограма, които все още си носите за спомен от коледните празници. Утре станете половин час по-рано, за да може да закусите спокойно, защото това е най-важното хранене за деня и то ще ви помогне да изваете фигурата на мечтите си. Причината е, че закуската забързва метаболизма, а пропускането ѝ  ще се възприеме от организма като гладуване и съответно метаболизмът ще се забави с цел пестене на хранителните вещества.

"Какво толкова това е само един бонбон"

Не си купувате цял шоколад или парче торта, защото сте на диета. Но си взимате един бонбон от кутията, с която колега черпи за рождения си ден. После и още един, следобед пък ще си разделите Bounty с колежка. Истината е, че цялото това количество десерти влияе на фигурата ви, не се залъгвайте, че не е така. Затова се замислете, дали наистина ви се ядат всички тези лакомства или ги консумирате по навик. Ако между храненията ви се дояде нещо сладко, заместете десертите с плодове, фурми или шепа ядки и резултатът няма да закъснее, съвсем скоро ще се радвате на по-тесен ханш и по-плоско коремче.

Храните се на бюрото

Навярно сте наясно, че ако искате да отслабнете, трябва да се лишите от пиците и сандвичите за обяд. Но може би не сте се замисляли, че дори и здравословен избор като салата с пиле може да бъде грешно решение, ако я ядете пред лаптопа на бюрото. Причината е, че когато сте пред компютъра, не съзнавате колко храна всъщност поглъщате наведнъж и изяждате много по-голямо количество, отколкото реално се нуждаете. Затова ви съветваме да отделите половин-един час и да хапнете навън. Освен ако не се храните в гурме ресторант, порцията, която ще си поръчате, е много по-голяма от тази, която реално е препоръчително да изядете на едно ядене, ако искате да отслабнете. Затова по-добре помолете да ви опаковат половината от порцията за вкъщи и я изяжте следобед, когато огладнеете.

ключови думи:
навици офис хранене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април