Пушена пилешка салата

Или както искате я наречете :)
Пушена пилешка салата

От известно време насам с Катето Рангелова (а.к.а. Sugarmouse) негласно си разменяме рецепти с пилешко. Е, ако трябва да бъда напълно честен, веднъж тя адаптира една моя салата и аз на свой ред ще й върна жеста.

Историята е следната: Когато в една от последните й публикации прочетох за сношението между пиле, заквасена сметана и горчица, няколко фибри от тялото ми се натегнаха до такава степен, че нямах друг избор, освен да хукна към магазина, фантазирайки.

Работата е там, че често мързелът взима превес над всичките ми мечти за кулинарни подвизи и с това ме кара да се отклонявам от предначертания маршрут. Така, вместо да стигна до мястото, където се продава сурово пилешко, се озовах на една друга локация, където търгуват с пушено такова (да се чете "неизискващо термична обработка").

Оттам, снабден с едно пушено пилешко бутче и леко модифицирани фантазии, продължих към следващата си спирка, където закупих още:

  • 250 гр заквасена сметана

  • 2-4 супени лъжици горчица (ясно ви е, че няма как да бъде закупено подобно количество, упоменавам количествата, нужни за рецептата)

  • 3-4 кисели краставички

  • 1-2 супени лъжици сос Уорчестър

  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Оттук нататък мисля, че няма какво толкова да бъде казано. Бутчето се обезкостява и нарязва на дребни парченца. Киселите корнишончета само се нарязват, тъй като те са си обезкостени по природа. Всичко това се добавя към смесените сметана, горчица, Уорчестър и смлян черен пипер (и сол, ако сметнете за необходимо) и се разбърква.

След едночасов престой в хладилника е готово за консумация. Ето това щастие може да бъде постигнато единствено и само с пари... освен ако не ви почерпят някъде :)

За още крадени и адаптирани рецепти и идеи за хранене, вижте какво се случва на: https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 28.08.2013 | 22:01
    Ух, че вкусно изглежда! :) Препоръчвам обаче с домашна горчица! Пък аз ще пратя едно бурканче на екипа ви :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май