Професионално овкусяване на манджите

Отвисоко
Професионално овкусяване на манджите

Подправките са важни, мили фитуелчета. От правилното им комбиниране или самостоятелно използване (в точните пропорции) до голяма степен зависи успехът на кулинарните ви начинания. Нещо повече, от съществено значение е и начинът, по който ги добавяте в специалитетите :)

"Истинските" готвачи го правят отвисоко, с финес. Не, не! Не се качват на въртолет и не кръжат около манджата, докато сложат пипер и сол вътре. Нито пък използват стълба, макар че на някои с моята височина, например, може и да им се налага ;)

Въпросните кулинари просто издигат ръката леко над тенджерата (или над тавата) и като диригенти посипват с кръгово движение вълшебните съставки. Не с лъжица, директно с пръсти.

Така позволяват на подправките да се разпределят равномерно, а не да се съберат в центъра на ястието. Което означава по-малко излишно бъркане и намаляване на риска от щети по крехкото месо и зеленчуци.

Хоп! Пробвайте следващия път, няма да съжалявате. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април