Посуда против самота?

Защо?!
Посуда против самота?

С всеки изминал ден се убеждавам все повече, че човечеството обожава да харчи пари, за да адресира проблеми, които не съществуват. Или поне със сигурност не са съществували преди да бъде създадено решението за тях. В това, приятели, се крие гениалността на маркетинга – защо да се ограничаваш само с реалните нужди на целевия пазар, при положение, че непрекъснато можеш да му измисляш и продаваш нови и нови потребности?

Вие, например, знаехте ли, че ви трябва самобръсначка с 5 ножчета? А епилатор с керамични дискове? А козметика с плацента? А кренвирши с витамин C? А купичка против самота?

Не се бъзикам с вас, дори и последното е реалност. Или поне предстои да стане, след като авторите на концепцията MisoSoupDesign я пуснат в масово производство. Но що за изобретение е това? Затаете дъх, защото тук става дума за революция в храненето и в личностното развитие едновременно. Представете си керамична купа, в която е предвидено специално място за джаджата, която никога няма да ви изневери и винаги ще бъде до вас в труден момент – смартфона ви! Точно така, дори и в онези мигове на тягостна самота по време на хранене, тя ще застане насреща и ще ви предложи изобилие от развлечение, комуникация и забвение. На всичкото отгоре, съдът ще изпълнява и допълнителна функция в качеството си на акустичен усилвател за всички звуци, които вашият електронен компаньон издава, докато вие самотно похапвате.777519Miso Soup Design

Много се надявам, че не съм единственият човек, който вижда проблем в една подобна идея. Струва ми се, че във време, в което хората имат порочния навик да "лекуват" самотата с ядене, последната ни потребност е под формата на купа, в която можете да забодете още един източник на разсейване и изключване от реалността. Да си сам е ужасно, няма съмнение. Но още по-ужасно е да си сам и да ядеш несъзнателно, ангажирайки мозъка си с нещо друго, освен с храната пред себе си.

Защо ли? Защото вече съм писал за този проблем. И защото не едно и две изследвания (1, 2, 3, 4, 5, 6) демонстрират, че разсейвания от всякакъв характер по време на ядене водят не само до завишен калориен прием на момента, но и увеличават склонността ви към последващи похапвания. Това означава, че вероятността един ден да се събудите затлъстели е доста голяма. А това, от своя страна, допълнително намалява шансовете ви да се обзаведете с компания, различна от манджата и прескъпия ви телефон. Това важи независимо дали възнамерявате да си вземете купата против самота или просто намирате за трудно да се храните, просто хранейки се. 

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април