Посрещнете новата 2016 година с повече енергия

С правилната храна и плосък корем
Посрещнете новата 2016 година с повече енергия

Делят ни часове от настъпването на новата 2016 година. Именно затова е важно как ще я посрещнем - с пълен и подут корем или свежи и в добра форма.

Предлагам ви няколко съвета, благодарение на които няма да стоите гладни в навечерието на новата година, а в същото време няма да се чудите как да скриете подутия си корем.

Подготовката започнете още от сутринта:

Закусете с овесени ядки

Ядките ще ви създадат чувство за ситост и в същото време ще се погрижат да не се нахвърлите на трапезата вечерта, така сякаш не сте яли никога. Прибавете към нея и дребни плодове като боровинки или малини, особено ако имате вече замразени от лятото във фризера си.

Пийте зелен чай

Зеленият чай ще се погрижи за поддържане на отличен метаболизъм и в същото време ще ви освободи от чувството ви за глад.

Заложете на цитрусови плодове

Те ще ви дадат енергия и свежест от която се нуждаете. Комбинирайте ги с няколко какаови зърна.

1619467Thinkstock/Guliver

Изяжте голяма салата с авокадо

Изберете голяма сезонна салата, която комбинирайте с едно авокадо, зехтин и лимон. Ще ви даде чувство за ситост и в същото време няма да ви направи лениви и с подут корем.

Не пийте вода по време на хранене

Най-сериозната грешка е да пиете вода по време на хранене, защото ще почувствате тежест в стомаха и в същото време няма да имате ясна представа кога да спрете да ядете. Освен това щом ви се допие вода по време на хранене, това е сигурен знак, че сте вече сити.

Избягвайте сухите мезета на масата

От тях нищо полезно не можете да вземете. Напротив прекомерното количество сол съдържащо се в тях ще ви накарат да ви оттекат ръцете и краката, което със сигурност няма да се отрази добре на самочувствието ви.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април