Сигурно ще се съгласите с мен, че лимоновият сок е незаменим помощник в кулинарните приключения. Истинско чудо е! Особено ако знаеш как и кога да го използваш :)
В този ред на мисли, важно е да можете да изстисквате лимоните така, че да извличате максималното количество сок, което съдържат.
Лесно е, казвам ви. Може да свършите работата с обикновена ръчна цитрус преса. Вместо да разрязвате плодовете по широчина (наполовина), направете го по дължина. Ето какво имам предвид:
Както видяхте, във втория случай (когато разполовявате лимоните по дължина), получавате като краен резултат доста повече сок. Важно е да изстисквате жълтурковците на стайна температура, а не студени – директно извадени от хладилника. Ако са хладнички, просто ги затоплете за няколко секунди в микровълновата печка или ги оставете да се стоплят.
Ми, това е то. Ако ви хрумват подобни полезни готварски трикове, чувствайте се свободни да ги споделяте с нас във фен-страницата ни във фейсбук :)
Добави коментар