Пет лечебни храни за здрав стомах

Пет лечебни храни за здрав стомах

Изследователи от Бристолския университет във Великобритания предлагат списък от хранителни продукти, които за дълго запазват стомашно-чревния тракт, в случай че се приемат всекидневно.

Джинджифилът съдържа компонент с лечебни свойства, отбелязва Lekar.bg. Често се използва като самостоятелен продукт или се добавя в различни ястия за подобряване работата на храносмилателната система.

Копърът съдържа анатол - активен компонент, който повишава киселинността на стомашния сок. Намалява образуването на газове в червата.

Киселото мляко съдържа пробиотици, които подобряват обмяната на веществата и игнорират вредните бактерии.

Листа и семена от растението полски сминдух отдавна се използват за подобряване дейността на храносмилателната система - намаляват образуването на газове в червата и предотвратяват запек. Можете вечерта да ги накиснете във вода, а на сутринта да ги изядете на закуска.

Дафиновият лист често се използва за лечение на мигрена и стрес. Този продукт помага да се подобри работата на храносмилателната система и да се изхвърлят токсините от организма.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април