Обръщайте палачинки като бог

С една тренировка „на сухо“
Обръщайте палачинки като бог

Още от малък немея пред способността на разни хора да обръщат палачинки с една ръка, без това да е съпроводено с крясъци, дрънчене, мазни петна по тавана, пода, печката и в крайна сметка – много пропилян материал. Затова се държа внимателно и ползвам услугите на шпатула, с чиято помощ винаги постигам задоволителен, но лишен от всякаква зрелищност резултат. Днешното видео обаче силно ме насърчи да възобновя опитите си за извоюване на кулинарна ловкост.

За целта даже не е необходимо да забърквате смес за палачинки. Изпитателният материал се явява под формата на зърнени топченца (царевичен или пшеничен снакс със сферична форма) от произволна марка. Винаги съм си мислел, че за въпросната гадост не може да се намери смислено приложение, но ето, че съдбата си има своите начини да ти покаже, когато си в грешка.

Въпросният снакс се полага на един слой в тигана, който стандартно използвате, за да се позорите в кухнята и след това започват упражненията. Забележете, че движението не се случва във вертикала а само в хоризонтала, без тиганът да се отлепя от повърхността, на която е поставен (в случая дъска, в бойни условия – на котлон). Бих опитал да ви опиша и останалите детайли около действието, но смятам, че клипът ще свърши далеч по-качествена работа от мен в това отношение.

Обърнете внимание, че въпросната техника е приложима и за всякакъв друг вид храна в тиган, която има нужда от обръщане. Ако се нуждаете от инструктаж, посветен специално на палачинките, ще ви оставя в грижовните ръце на леля ви Титли Нихаан, която е, меко казано, стилна и повратлива жена!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май