Ние, вегетарианците

Предубедената гледна точка на екип от безобидни тревопасни
Ние, вегетарианците

Макар че са срамежливи като репички, представителите на отбор "Черешка" днес доброволно решиха да вземат думата. След като несправедливо ги обвиниха в тероризъм (тук), те почувстваха необходимост да оправдаят избора си на начин на живот.

Не се притеснявайте обаче. Плодчетата нямат навика да произнасят дълги речи или да четат лекции. Разочароващо или не, те не са нито природозащитници, нито рециклират в домашни условия. Въпреки че много биха искали =)

Освен това, вегетарианският им хранителен режим не е своеобразен опит да се отличат коренно от другите. Да бъдат различни. Да не говорим, че никога не са се ръководили от модата – тоест, не биха разкарали месото от чинията си само защото в момента това е... модерно.

Истината е, че преди повече от 8 години, когато доброволно спряха да нагъват луканка, момчетата и момичета от отбор "Черешка" воюваха със сериозни здравословни проблеми. Безразсъдно или не, сладурите решиха, че един подчертано постен режим ще им се отрази добре и ще подобри значително здравето им. И се оказаха прави.

Забележка: отказът от консумирането на месо не бе придружен с внезапни припадъци и болезнени сънища. Просто се случи – без много шум за нищо.

Към днешна дата, представителите на отбор "Черешка" могат да се похвалят с добро здраве, а след последното си изследване – и с чудесни кръвни показатели.

Не си мислете обаче, че това се дължи само на редовната и засилена консумация на череши и йога практиката им =)

През цялото време (което никак не е малко), симпатягите непрекъснато се опитват да компенсират липсата на месо чрез приема на продукти, съдържащи важни за организма нутриенти. Колегата Русев им направи добра услуга, след като подробно изброи въпросните храни в своя непредубеден материал. Макар и притиснат от обстоятелствата.

От друга страна, плодчетата никога няма да си позволят да рекламират начина си на живот. Нито ще е честно, нито ще е обществено коректно. Ясно е, че на тях вегетарианската формула им е свършила добра работа. Което обаче не означава автоматично, че би била полезна и за други.

Там е работата, че всички сме различни. Живеем по различен начин. Липсват ни различни неща... И в крайна сметка, оказва се, наистина няма универсални истини. Това, което е страхотно за отбор "Черешка", може да се окаже кошмар за "Бутче"-тата. И обратното.

По логиката на тези изречения, може би е време да спрем да критикуваме избора на вегетарианците да живеят ПО ТОЗИ УЖАСЕН НАЧИН. Истината е, че каквито и причини да стоят зад решението им (етически, религиозни, здравословни и т.н), това са си индивидуално техните причини... И може би наистина са основателни.

Като че ли ще е по-добре, ако се вглеждаме по-често в собствената си чиния и по-рядко – в тази на другите. Защото накрая може да се окаже, че нашата е по-празна, въпреки че в нея кудкудяка печено пиле, например...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 3
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 3
    от Не е посочен | 10.08.2011 | 08:40
    Господин Русев, за съжаление ме освободиха от тайните служби = ) Така че вече не работя под прикритие... =) Ако искате да предотвратите последиците от "подривната ми дейност", може да съкратите доброволно почивката си и да долетите до офиса = )

    Как ви се струва идеята ми?
  • 2
    от Не е посочен | 09.08.2011 | 18:48
    Госпожице Динева, не е честно! Използвате отсъствието ми за подривна дейност под камуфлаж от тип "искрено и лично"! Бутчета, hold your position :)
  • 1
    от Не е посочен | 09.08.2011 | 17:26
    Изповед. Право от сърцето, госпожице Динева!

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май