Не на скуката в кухнята

Как да готвите всеки ден до края на живота си, без да ви омръзне
Не на скуката в кухнята
inm

Неизбежно е - повтарящите действия доскучават, рано или късно. За съжаление, това правило важи и за готвенето.

Опитайте се да кулинарствате всеки ден, седем пъти в седмицата, и ще разберете за какво ви говорим :)

От друга страна, храната е необходимост. Тя е нещо, което сме длъжни да си осигуряваме. А колкото по-вкусна, полезна и здравословна е, толкова по-добре.

Стигаме дотам, че все пак готвенето е задължение – трябва да си го причиняваме, ако искаме да сме здрави и да се чувстваме добре.

Решението: за да не се отегчавате никога в кухнята, мислете за продуктите като за... хора с различни характери.

105f4160-385b-16e8-164c-c8c117a0315binm

Точно така. Лукът, чесънът, пилето, оризът си имат собствена самоличност, собствена индивидуалност. Иначе казано, оставяйте ги да ви изненадват всеки път: с текстура, с вкус, с аромат. Приемайте обработката им като висша форма на общуване и, да - уверяваме ви, че кухненските задължения ще ви се струват доста по-приятни и дори интересни.

Е, пожелаваме ви интригуващи готварски истории! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май