Морковите в очаквано добра комбинация

В салата с нахут
Морковите в очаквано добра комбинация
inm

След като миналата седмица, по съвет на психотерапевта ми, официално приключих с похапването на картофи, тази възнамерявам сериозно да наблегна на другите ми любими кореноплодни зеленчуци, а именно – морковите : )

А предвид вегетарианската ми същност, смятам, че е дошло най-подходящото време за още една различна салата от моркови.

За да си приготвя въпросната вкусотия, ще са ми нужни:

  • около 400 грама нахут от консерва, изплакнат и изцеден
  • 200 грама моркови, едро настъргани
  • 100 грама стафиди
  • няколко свежи стръкчета кориандър и магданоз, нарязани на ситно
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица портокалов сок
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • ½ чаена лъжичка червен пипер
  • сол и пипер, на вкус

Процедурата

Ох, прекалено е лесно! В голяма купа се комбинират нахутът, морковите и стафидите. В отделен съд се разбъркват останалите съставки, а приготвената от тях смес се изсипва върху първия, основен, микс. Всичко се разбърква добре и после се бута в хладилник (под похлупак) за около 30 минути, за да се охлади качествено.

Ами, това е. Пробвайте рецептата, ще ви хареса, сигурна съм.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май