Любов по сиренето

Да се научим да го поднасяме с вкус
Любов по сиренето

О, да! Пристрастена съм към сиренето. Признавам си, че мога даже да го похапвам като основно ядене :) Всеки ден, без изключения.

В същото време, обожавам да споделям с близки и приятели страстта си към млечния продукт.

Затова вкусното ам-ам изкушение редовно присъства като ордьовър в менюто на личните ми празнични събития.

А в случай, че и вие обичате да черпите приятелите си с него, нека ви дам набързо няколко съвета относно сервирането му:

  • A Cup of Jo Когато подготвяте поднос с различни видове сирена, нека бройката им не надвишава 5-6. Важно: изчислете така нещата, че всеки гост да може да опита поне по 25 грама от всяко :)
  • Подредете вкусотиите цели върху голяма дървена дъска (или подходящ съд) така, че приятелите ви да започнат с унищожаването първо на по-меките сирена и да продължат към по-твърдите.
  • Извадете ги от хладилника поне час преди сервиране, защото е хубаво да се консумират на стайна температура – така запазват неповторимия си вкус и текстура.
  • Върху дъската сложете подходящи за рязане прибори. Козето и синьото сирене ще се разтрошат, ако ползвате обикновен нож за обработката им. Прието е те да разрязват със специално приспособление, наподобяващо тел за рязане на масло. Но! Ако не разполагате с таково, и конец за почистване на зъби ще ви свърши работа (само гледайте да не е използван). Твърдите може да накълцате единствено с по-масивен нож. Някои видове италианско сирене пък само се начупват или натрошават.
  • Гледайте между парчетата да има достатъчно място, за да не се смесват ароматите им. Самия поднос може да украсите с чепка грозде, орехчета и с шепа сушени плодове.
  • Ако гостите не излапат всичко, съберете остатъка и го складирайте в най-студеното място на хладилника си.

Ми, да ви върви на сирене :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април