Кулинарни престъпления: 7 калорийни бомби, ужасно вкусни и вредни

Кулинарни престъпления: 7 калорийни бомби, ужасно вкусни и вредни

XXI век, свят на престъпления и издевателства. Всеки ден се сблъскваме с грозната действителност на нашето съвремие. Дали обаче сме се замисляли колко престъпно се отнасяме към нашите тела, на какъв стрес са подложени и какви блюда им поднасяме?

Ето кои са седемте калорийни бомби, ужасно вкусни и също толкова вредни, ако прекалим с количествата им:

Пръжки

Тези апетитни, силно запържени сланинки са повече от вкусни, особено ако са гарнирани с хубав сос или поднесени в качамак. Истината обаче е, че са изключително вредни поради високото съдържание на мазнини и при честа употреба водят до повишаване на холестерола.

Пържени картофи

Любима храна на повечето хора. Българите са едни от най-големите консуматори на скорбеления зеленчук. Той е изключително полезен, ако не е пържен, но тогава не е толкова предпочитан. Пържените картофи са една от любимите храни на децата, но специалистите препоръчват да се консумира по-рядко.

Фаст фууд

Вкусни и вредни, те са навсякъде около нас. В забързаното ежедневие няма нищо по-лесно от това да хапнем един бургер с много сосове и майонеза. Това е предпочитана храна сред студенти и ученици, а прекомерната употреба определено може да навреди на правилното функциониране на организма.

Дунда палачинка

За тези, които се питат какво е това - това е истинска калорийна бомба и представлява голяма палачинка, която се пече в тава. И въпреки малките количества на брашно и захар в нея има около 200 грама масло, като прибавим и шоколада за намазването, това я прави престъпно вкусна и доста тежка.

Шоколадово суфле

Този фонтан от вкусове и аромат е изключително разпространен и много вкусен. Но в него има големи количества яйца, шоколад и масло. Комбинация, което е кошмар за нашето тяло.

Месо със сметана

Комбинацията е лоша и тежка, а когато е гарнирана и с топено сирене и гъби, това я прави истински убиец за храносмилателната ни система.

Колбаси

На последно място са всички колбасни изделия. Произходът на месото в тях е неясен, което ги прави опасни и вредни.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април