Здравословен вегански бургер

Добра алтернатива за всички възрасти!
Здравословен вегански бургер

Дори и да спазвате диета със сигурност от време на време ви се иска да хапнете нещо по така интересно, вкусно и необичайно с това, на което залагате в ежедневието.

В същото време ще дадете добър пример на децата си, близките и приятелите, че за да се храниш здравословно, не означава да е безвкусно и скучно.

Предлагам ви вегански вкусен сандвич с ядкова майонеза, който можете да комбинирате с рукола, зелена салата, зеле с моркови, черна ряпа или червено цвекло. За направата на здравословният бургер ще ви е необходимо минимум време, така че е удачен вариант да го сложите в чантата, ако ви се наложи да сте в движение през целия ден.

Гарантирам ви, че този вегански бургер ще ви донесе здраве, наслада от вкуса и аромата и изключително много енергия!

Необходими продукти:

1574354Thinkstock/Guliver

1 картоф батати
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
2 броя сушени и мариновани домати
2 супени лъжици зехтин

черен пипер
чубрица
хималайска сол

За ядковата майонеза:

1/2 чаена чаша с кашу
1 скилидка чесън
1-2 стръка пресен босилек
сокът от 1 лимон
черен пипер
хималайска сол

Обелете картофа и го пригответе на пара. Пасирайте го и прибавете към него останалите подправки и продукти. Оформете кюфтенца и ги подредете в тавичка върху хартия за печене. Оставете ги да се изсушат на 45 градуса за около час или ги запечете за 10 минути на 170 градуса.

Накиснете ядките кашу за около 2 часа, след което ги сложете в блендера и ги пасирайте до получаване на гладка смес. Добавете към тях останалите подправки и объркайте внимателно.

Върху филия ръжен хляб приготвен с квас поставете няколко листенца рукола, а върху него картофено кюфте, гарнирайте с майонезата и захлупете с другата филия ръжен хляб. Опаковайте в салфетка и поставете в хартиен плик. Така има вкусна бърза закуска, която можете да носите навсякъде със себе си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май