За декември и диетата

Един наистина труден период за диетиращите
За декември и диетата

Този месец, подобно на много други в календара на българина, е пълен с хубави празници. Факт. Няма лошо. Нека се позабавляваме, заслужили сме го ;)

Проблемът е, че предстоящите седмици могат да се превърнат в истинско предизвикателство за всички онези, които спазват определен хранителен режим. Приятели, разбираме ви добре! Знаем, че понякога животът е тежък и, че, вместо спасение, вкусни изкушения дебнат отвсякъде. Но има начин да запазите благоприличие в храненето и да не навредите на фигурата си. Те даже са няколко. Знаете ги, но нека все пак да ви ги припомним, за всеки случай:

Никога не ходете на парти гладни

Както и до магазина. Защото празният стомах увеличава риска от преяждане. По-добре, преди самото събитие (или пазаруване), хапнете нещо малко, но здравословно. Точно така - направете го и утре, на Никулден. И всичко ще бъде наред.

Селектирайте, селектирайте

inm.comОт всички хубави специалитети на трапезата изберете този, който най-много обичате. Позволете си го в умерени количества и го комбинирайте с други, възможно най-здравословни, опции.

Внимавайте с коктейлите

Да, никога няма да спрем да ви го повтаряме, защото е важно. Въпросните напитки са наблъскани с празни калории - имат висока енергийна и почти никаква хранителна стойност. Затова ви съветваме да избягвате приема им, колкото и екзотично да ви звучат те.

Общувайте, забавлявайте се

За да забравите какво има на масата, впуснете се в интересна дискусия. Обаче, избягвайте разговорите за храна (за работа - също). Сигурно ще се съгласите с нас, че има и други, доста по-интересни и безопасни, теми...

Така, в приказки и танци, времето ще мине бързо и незабелязано. Няма да има нужда да го запълвате с нерегламентирани количества храна.

И накрая, налагайте си поносими ограничения – тези, които наистина сте склонни да изпълните. Едновременно с това, не оставяйте спорта зад гърба си. Той е най-хубавото, което може да сторите за фигурата си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май