Ето кои са храните срещу бръчки по лицето

Ето кои са храните срещу бръчки по лицето

Консумацията на храни, които повишават съдържанието на колаген, може да помогне за подобряване на здравината на кожата и по този начин да изглади бръчките по лицето, казва лекарят Дейв Райли. Сред препоръчителните хранителни продукти са пилешкото месо и яйчните белтъци, казва той, цитиран от британския вестник The Mirror.

"Аминокиселините и минералите, които получавате от пилешкото месо, са идеални за ефективното функциониране на колагена в организма. Яйченият белтък е особено богат на аминокиселина, наречена пролин, която е важен компонент на колагена и ще ви помогне да придадете на кожата си блясък", обясни Райли.

Аминокиселината, наречена пролин, е важен компонент на колагена и ще ви помогне да придадете на кожата си блясък, обяснява още специалистът.

 

 

В допълнение, производството на колаген в човешкия организъм се стимулира от витамин С, който се намира в големи количества в горските плодове. Според Рейли една чаша ягоди може да осигури повече от 100 % от препоръчителната дневна доза от витамина. Къпините също имат добро въздействие върху кожата.

Лекарят препоръчва и консумирането на чесън за борба с бръчките: той съдържа серни съединения, които са от решаващо значение за поддържането на целостта на кожната тъкан. В диетата си трябва да включите и бобови растения. Бобът, лещата и нахутът са отлични източници на колаген за поддържане на здравето на кожата, обяснява Райли.

 

Нутриционистът Олга Редина по-рано заяви, че храните с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, като сьомга, ядки, авокадо и ленено масло, подобряват кожата на лицето и забавят появата на бръчки. Според нея тези вещества имат мощни антиоксидантни свойства. Освен това зеленчуците и плодовете, особено ярките и цветни плодове, са богати на антиоксиданти.

ключови думи:
бръчки храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май