Да се (шах)матираш с бонбони... от тиква

От белите, от черните и си мат
Да се (шах)матираш с бонбони... от тиква

Но матът не е в лошия смисъл - на загуба (като изключим загубата на материал в чинията), а напротив. Можеш само да спечелиш и ти, и твоето здраве, хапвайки "шахматки". Защото съществуват наистина полезни бонбони и Vanillka го доказва. Все още не успявате да свържете думите "полезно" и "бонбони" в едно словосъчетание? Ами, просто вижте продуктите, които са необходими за направата на здравословните симпатяги:

За белите топчета: варена тиква, овесени ядки, слънчогледови ядки, ленено брашно, мед, канела, лимонов сок и кора, сусам – за овалване.

За черните топчета: варена тиква, овесени ядки, слънчогледови ядки, ленено брашно, брашно от рожков (заместител на какаото), индийско орехче, мед, лимонов сок, какао – за овалване.

А сега обявихме ли ви шах, а? Бонбони и нито една вредна съставка? Да, да, да! Хайде да побързаме да си ги направим... и да ги опитаме.

Ето как трябва да станат нещата. Първо, трябва да си пасираме сварената тиква (как само звучи) и да я разделим по равно за белите и черните "шахматки". След това добавяме останалите неща от здравословния бонбонен арсенал поотделно за двата вида топчета. Смесите трябва да се получат сравнително меки, защото овесът и слънчогледът попиват. Накрая се оформят вкусните сферички. Овъргалват се в сусама/какаото и се оставят в хладилник за няколко часа да се позатегнат. От тук нататък начинът на аранжировка, ядене, дъвчене и др. си е персонална задача на всеки от вас.

А ако искате да ви кажем как стават последните неща, заповядайте тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май