Да пием вино по правилния начин 2

Културно ;)
Да пием вино по правилния начин 2

Знаете ли как трябва да приключи този последен ден от дългата работна седмица? Разбира се, с чаша хубаво вино! 

А тъй като става въпрос за една наистина хубава напитка, ще е добре да се научите да я консумирате по правилния начин. Затова ви предлагам днес да продължим със забавния винен етикет, който започнахме да преговаряме наскоро. 

Готови ли сте?

  • Ей, хванете чашката за столчето ѝ – не я сграбчвайте цялата! Някои погрешно смятат, че това правило трябва да се прилага само при консумация на бяло вино, за да се предотврати затоплянето на течността. Но и с червеното е необходимо да действате по същия начин. Накратко, чашата не бива да се покрива с длан, защото така няма да се вижда цветът на виното. А пък и пръстите ви могат да оставят неприятни отпечатъци, нали разбирате... 

Gemma Correll

  • Когато отпивате от виното, а някой ви бърбори, учтиво гледайте в чашата си и се молете "бля-бля машината" да спре скоро и да ви остави да се порадвате на мига наслада.

Gemma Correll

  • Ако сте домакини, никога не оставяйте гостите си с празни чаши. От една страна, това е крайно невъзпитано, от друга – рискувате хората да пият директно от бутилката :) Има и такива любители на виното, няма майтап.

Gemma Correll

Е, хайде, насладете се на почивката си. Нищо, че ще е по-кратка. Така само ще имате възможност да я оцените... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май