Време е за истински козунаци!

Петък 13. Двама мъже. В кухнята. Съдбата на козунаците е в техни ръце
Време е за истински козунаци!

Може би трябва да започна с това, че за мен домашният козунак се изчерпва с баба ми. Тя беше представителят на фамилията, който се затваряше за часове в кухнята и извършваше тайнството по неговото приготвяне. За последен път го направи преди повече от 20 години. Оттогава-насам козунаците си ги купуваме и стискаме палци да са "от хубавите". Работата е там, че никога не са. Е, писна ми!

Затова реших, че тази година е крайно време да взема нещата в свои ръце и да завърна истинските козунаци в семейството. За това ми помогна един скъп приятел, който споделя моята съдба и отношението ми към всичко, що е купешко. Работата е там, че той е музикант-фармацевт, а аз съм писач-фитнесар.

От тази интродукция трябва да ви е станало ясно, че си нямаме хал хабер от месене, втасване и всичките му други пекарски техники и трикове. Това близките ни много добре го знаят и приеха инициативата с нещо средно между изненада и търкаляне по земята от смях. След което отскочиха до магазина за козунаци.

Ние - аматьорите

Снимка: Виктор Селиктар

Ние пък отскочихме до няколко други места и в крайна сметка се сдобихме с една кора домашни яйца, три буркана мас, три килограма брашно, половин килограм масло, литър и половина мляко, захар, стафиди, портокалови корички, ядки, какао и разни други съществени суровини.

Тъй като преценихме, че в този си вид начинанието не притежава достатъчен авантюризъм, възнамеряваме да го излъчим наживо. Дотолкова, доколкото ни позволява наличната техника, състояща се от фотоапарат и компютър с достъп до интернет. С това се надяваме да дадем добър или поне не твърде лош пример на други млади хора със сравнително никакъв опит в месенето и печенето.

Малкото ни кулинарно риалити можете да проследите в петък вечер на нашата фен страница във фейсбук, където периодично ще качваме отчет под формата на снимков материал със съмнително качество и описание към него. В единия случай последният кадър ще се състои от поне шест чудно хубави домашни козунака. В другия вероятно ще можете да се насладите на купища безформеност, с която ние се замеряме или правим друго, взависимост от това какви измерения е придобил срамът ни.

Те - професионалистите

И така – заповядайте да помесим заедно след 18:00 в съдбовния петък 13! Или изчакайте да видите какво ще се случи и преценете дали е добра идея да го пресъздадете. При всички положения ни стискайте палци, защото адски много ни се яде домашен козунак :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 11
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 11
    от Не е посочен | 13.04.2012 | 15:57
    Успех,момчета!Важното условие да направите хубави козунаци е да имате желание,а вие го имате!
  • 10
    от Не е посочен | 13.04.2012 | 15:22
    Браво ,момчета ....успех!
  • 9
    от Не е посочен | 13.04.2012 | 15:14
    Успех момчета и браво за иниациативата...
  • 8
    от Не е посочен | 13.04.2012 | 15:06
    Стискам палци да станат хубави :)
  • 7
    от Не е посочен | 13.04.2012 | 15:02
    May the force be with you, guys! ;) P.S. Във вторник чакам поне един резен козунак с мноооого от акцентните суровини! Оле!
  • 6
    от Не е посочен | 13.04.2012 | 10:40
    Отговор на коментар #5 от : Благодарности за подкрепата! Преди всичко ще се забавляваме :)
  • 5
    от Не е посочен | 13.04.2012 | 08:41
    Ще се справите момчета. За домашния козунак съм чувала че когато няма опит има много късмет. Този път и аз разчитам на него.Да ви е сладко. Забавлявайте се.
  • 4
    от Не е посочен | 12.04.2012 | 23:50
    Отговор на коментар #3 от : Благодарим дружно! Ще дадем каквото можем, пък късметът да му мисли :)
  • 3
    от Не е посочен | 12.04.2012 | 20:21
    Късмет и от мен, момчета! Дано ви се получат чудни :Р
  • 2
    от Не е посочен | 12.04.2012 | 19:36
    Отговор на коментар #1 от : Мерси, Диди :)
  • 1
    от Не е посочен | 12.04.2012 | 18:45
    Късмет, момчета :)

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември