Вредни "ресторанти"

Колата, леглото, офиса = )
Вредни "ресторанти"

Сигурни сме, че обичате да хапвате на спокойствие, на маса, в приятната компания на близки хора. И ние така! Но вероятно понякога ви се случва да обядвате и в нестандартна обстановка – в офиса, например.

А давате ли си сметка, че някои от местата за хранене, които избирате (по неволя или нарочно), съдействат за трупането на излишни килограми? Веднага можем да ви изброим няколко такива:

В колата

Няма спор, че шофирането е полезно умение, което, признаваме си, самите ние мечтаем да усъвършенстваме един ден. Обаче, превръщането на личния автомобил в ресторант може да доведе до сериозни последици за фигурата, да знаете. 

То предполага редовно и неосъзнато хапване в... "движение". Освен че е опасно за вас и за другите участници на пътя, храненето зад волана има потенциал да доведе до прием на нерегламентиран брой калории.

Защото, докато карате, вниманието ви би трябвало да е фокусирано не в процеса на хранене, а в извършването на маневри. Това означава, че може би ядете по-бързо от нормалното и не обръщате внимание на това, което консумирате.

С две думи: ако сте избрали живот на колела, по-добре заредете багажника с прилично здравословни продукти.

Пред телевизора

Една голяма част от телевизионните реклами са наистина изкушаващо брутални и притежават сериозен потенциал да събудят лъвски апетит. Шоколад, разтопен в сладолед, вафли, малки и големи тайни... Как да не притичаш до кухнята за спасение от визуалния кошмар, в който си се потопил съвсем доброволно?!?

Решението: когато минавате от другата страна на екрана, запасете се с ниско калорични гризинки. Като този полезен, ябълков чипс, например.


В офиса

Храненето на бюрото е наистина гаден навик! Тук обаче вече ви казахме как да се справите с него.

В леглото

Е, има специални, подчертано сутрешни, моменти, които просто задължават да закусиш под завивките = ) Но като цяло, никак не ви съветваме да пренасяте трапезата в леглото си.

Освен че е някак нехигиенично, това действие може да ви подтикне към неразумно и нездравословно хапване. Което, в крайна сметка, да приспи метаболизма ви.

А сме сигурни, че не искате това, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май