Внимавайте! Старото месо често е обработвано за яркочервен цвят

Внимавайте! Старото месо често е обработвано за яркочервен цвят

Яркочервеният цвят на месото често може да излъже, че то е прясно.

Затова неприятната миризма е най-добрият показател, ако месото не е добро за използване.

Ако месото е мазно и лепкаво, това вероятно означава, че бактериите започват да се размножават на повърхността.

Но какво е месото във фолио?

Най-добре е да се придържаме към магазини където обикновено се намират пресни продукти  като плодове, зеленчуци, прясна риба и месо. Затова,  ако по-дълго се задържите в магазина, първо купете храната, която е опакована, докато прясното месо, яйцата и млякото оставете последни.

Не купувайте опаковано месо,  ако срокът на годност  е близо до изтичане. И не се доверявайте на червения цвят - някои магазини използват въглероден окис за месото, за да запази червения си  цвят дори и след като се развали.

Как да откриете дали месото е старо, ако е опаковано?

Интересното е, че свинското, пилешкото, говеждото трябва да бъдат опаковани в стиропор. Под месото се намира подложка, която попива течността, която излиза от него. Имайте предвид, че прекалено многото течност е показател за старост.

Как тогава да откриете скритата течност? Натиснете с пръсти месото. Ако течността  е под него, ще се появи отстрани, съветват он e-zdravey.com.

ключови думи:
месо

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май