Вкусът на първия път

И неговото изражение
Вкусът на първия път

Всеки първи път е специален сам по себе си. Само не знам защо ми е особено трудно да си спомня първите си изживявания с храните, които днес консумирам на ежедневна база. Сигурно е било интересно – това е нещо като инсталиране на нов софтуер, с който хардуерът тепърва трябва да свиква. И така, докато се стигне до 50 000-те хиляди аромата, които мозъкът на един възрастен човек е в състояние да разпознае...

Първото вкусване е част от опознаването на света и може да бъде също толкова интригуващо и изненадващо като всяко друго първо нещо. Миналата събота на конференцията TEDxSidney беше излъчен един видеоклип, посветен именно на този опит. Главните герои в него са деца, реквизитът са храни, които децата никога не са опитвали, а камерата снима с 500 кадъра в секунда, за да може да улови всеки дребен детайл от изживяването. Аз, за всеки случай, направих и няколко скрийншота, на които можете да се порадвате в галерията :)

На нас пък, освен тук, можете да се порадвате и във фейсбук, където сме доста по-разюздани и дори споделяме лични снимки. Хайде, знаем, че ви стана любопитно ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май