Вечните продукти: Тези храни никога няма да се развалят

Вечните продукти: Тези храни никога няма да се развалят

Храните, които ще ви представим, нямат срок на годност:

Суров мед

Медът често е наричан "божие лекарство" и има много ползи за здравето. ОСвен това се справя успешно и с лечение на рани заради способността му да се противодейства естествено на бактериите.

А най-хубавото е, че той не се разваля. Ключът към това са естествената захар, ниските нива на влага, прекомерната киселинност, естествената глюконова киселина и естественият водороден пероксид.

Оцет

Има ли нещо, което ябълковият оцет да не може? Освен че носи невероятно количество ползи за здравето, като например да отслабнете и е естествен лек за стомашни болки, той може да стои в килера ви завинаги.

Царевично нишесте

В зависимост от това как се съхранява, царевичното нишесте определено заслужава място в нашия списък с храни без срок на годност. Но внимавайте да не го мокрите или да се овлажни.

Сол

Чистият натриев хлорид съществува от милиарди години, така че не е изненада, че той трае вечно. От своя страна, солта се използва за защита на храните от плесени и бактерии, така че те се запазват за по-дълго.

Бобовите растения

Да не се бърка с консерви или пресен боб, но старият фасул трае вечно - ако се съхранява в запечатани или херметични опаковки.

Захар

Подобно на солта, захарта също може да издържи вечно, ако се държи далеч от влага и източници на топлина. И не говорим само за чиста захар, но и за бяла захар, кубчета бяла захар, сурова захар, кафява захар, пудра захар, заместител на захарта.

Въпреки че текстурата й може да се променя, захарта никога не се разваля.

Твърд алкохол

Твърдият алкохол е "безсмъртен", само когато се съхранява на хладно място и се оставя неотворен. Така че не, не можете да отворите бутилка Баркади и да я изпиете отново години по-късно.

След като е изложен на въздух, алкохолът започва да губи аромата и структурата си поради окисляване. Алкохолът също не трябва да е изложен на екстремни атмосферни условия, интензивна светлина или топлина.

Неварен бял ориз

Оризът имат неопределен срок на годност, когато се съхранява без замърсители. Изключението е кафявият ориз, пише profit.bg.

ключови думи:
срок на годност храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май