Бъркани яйца с лапад и овче сирене

Бъркани яйца с лапад и овче сирене

В сезона на лапада сме и сега ви предлагаме една рецепта, останала в тефтера на баба от далечни години. Ето как да си направите здравословна закуска с малко калории, която да ви засити и зареди за дълго време през деня.

За една порция

Съставки:

  • 3 яйца
  • 4-5 листа пресен лапад, нарязан на ситно
  • 50 г овче сирене, натрошено
  • 1 супена лъжица масло или зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус

Инструкции:

  1. Разбийте яйцата в купа и ги подправете със сол и черен пипер.
  2. Загрейте маслото в тиган на среден огън.
  3. Добавете лапада и гответе за около 1-2 минути, докато омекне.
  4. Изсипете яйцата в тигана и гответе, като бъркате непрекъснато, докато сместа започне да се сгъстява.
  5. Когато яйцата са почти готови, добавете овчето сирене и разбъркайте добре.
  6. Сервирайте бърканите яйца веднага, докато са още топли.
ключови думи:
бъркани яйца с лапад

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Рак
22 юни – 22 юли