3 задължителни летни ястия

Какво да хапваме?
3 задължителни летни ястия

Лятото е тук, а с него и високите температури. В тези жеги последното, което искаме, са тежки храни, които да ни създават усещане за тежест.

По този повод все по-често залагаме на леки, свежи и вкусни ястия, които хем да ни засищат, хем да ни карат да се чувстваме леки.

Представяме ви топ 3 на най-предпочитаните лесни ястия, които се приготвят лесно и бързо, съобразени с натовареното ежедневие.

1. Смути

Едно от най-приятните и същевременно хранителни неща е смутито. За целта подберете любимите си плодове и просто ги поставете в блемдера. За секунди ще имате освежаваща напитка, която ще ви засити и ще ви снабди с дневната дажба витамини и минерали.

2. Песто

Най-вкусната добавка към летни хапки е пестото. То е свежо, вкусно и носи в себе си духа на италианската кухня. За да го приготвите, просто вземете пармезан, зехтин, чесън, кедрови ядки и босилек. Поставете всички съставки в кухненския робот и за секунди ще имате свежа добавка към малко хлебче.

3. Крем супа

Задължително е лятото да се набляга на повече супи, за сметка на тежките храни. Зеленчуковите крем текстури са за предпочитане, тъй като едновременно засищат и не издуват стомаха. За целта подберете любимите си зеленчуци и използвайте пасатор, с който да постигнете кремообразната текстура.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май