10-те свещени готварски заповеди

Вашите :)
10-те свещени готварски заповеди
inm

В моята кухня има едно основно правило: готви тогава, когато ти се готви. Иначе, няма смисъл – специалитетите просто не се получават. 

Тази сутрин пък попаднах на интересна дискусия в интернет. Любопитната тема, върху която умуваха потребителите на популярна онлайн платформа, бе: Какви, според вас, трябва да са 10-те свещени кулинарни повели?

Ха! Прочетох много вдъхновяващи предложения. И дори открих любопитен списък с "вечни" готварски заповеди, към който, както установих, гледам да се придържам и самата аз. 

Ето го: 

1. Уважавай продуктите, които използваш – обработвай ги по най-добрия начин и мисли за това как да ги направиш още по-вкусни, като ограничиш изхвърлянето на хранителни остатъци.

10ad8d3d-bb98-0136-e976-67e45856124cinm2. Контактувай с храната на всички равнища и научи всичко за нея: как се "чувства", как ухае, как изглежда, какъв вкус има.

3. Всеки месец експериментирай с приготвянето на нов специалитет. Животът ти ще бъде много по-интересен и забавен.

4. Преди да хванеш който и да е било кухненски уред в ръце, научи в подробности как точно да го използваш. Така няма да "измъчваш" храната, а опасността от кухненски неволи ще намалее драстично.

5. Бъди добър - готви за другите :)

6. Използвай свежи продукти винаги, когато е възможно, консервирани – когато е необходимо и замразени – когато просто няма друг вариант.

7. Опитвай от всичко. Постоянно.

8. Оставяй храната си на стайна температура за няколко минути преди термична обработка.

9. Готви чисто и почиствай след това.

10. Когато кулинарстваш, винаги опитвай ястията. Когато правиш тестени изделия, използвай съставките в точните, измерени, пропорции.

Е, толкова за заповедите в кухнята. Интересно ми е: вие спазвате ли някакви и какви са те? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май