Фитнес уреди в офиса: бюрото

Подозирахте ли, че може да ви бъде приятел?
Фитнес уреди в офиса: бюрото

Днес е понеделник, а то вече е прилично затрупано с всевъзможни неща – от носни кърпички до хвърчащи, безпризорни листчета с уж важна информация, надраскана с творчески хъс върху тях. Познато чувство, нали?

Е, преди да сте превърнали и вашето бюро в любопитен микро свят, ви предлагаме да го използвате и за фитнес цели, като спортен атрибут. Как?

Ами, като с негова помощ пробвате да изпълните няколко лицеви опори. Знаете, че те са чудесно упражнение за гърди, рамене, ръце и изобщо – за горната част на тялото. Съгласни сме обаче, че никак не са лесни за реализация. За това може да започнете да ги усъвършенствате с... бюрото - новият ви фитнес партньор.

Ето така:

  • Поставете длани на работния плот, съвсем близо до ръба му, така че те лекичко да излизат навън. Сложете ръцете директно под раменете.

Важно: надяваме се, че разполагате със стабилна мебел, защото, ако не е такава, рискувате да паднете и да се нараните.


  • Изпънете краката и цялото тяло назад. Не е добра идея да правите чупки в гърба и в кръста.

  • Сега бавно и контролирано започнете да спускате гърдите надолу, докато почти опрат бюрото. После избутайте тялото в изходно положение.

  • Повторете движението няколко пъти - всъщност, толкова, че да можете да изпълнявате комфортно всяко повторение. Починете и направете още една-две серии. Повече за лицевите опори може да научите в този материал.

А сега – обратно към работа! Тук пък се запознайте с още един добър офис приятел – столът.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май