Фитнес съвети от супер треньори: Гунар Петерсон

С когото спортуват известните
Фитнес съвети от супер треньори: Гунар Петерсон

Запознахме се с шведския фитнес експерт преди няколко години, докато бяхме на почивка в Малдивите, тук. И тогава, наред с всички свои ангажименти, той се съгласи да се грижи и за нас.

Е, добре, де, шегуваме се. Никога не сме срещали Гунар Петерсон на живо. Но дори и да го познавахме, едва ли щяхме да имаме средства да си позволим услугите му.

Към днешна дата, той е личен инструктор на цяла торба звезди, между които на Ким Кардашиян, на Дженифър Лопес и на Анджелина Джоли. С него тренира и красивата колумбийска актриса София Вергара, която винаги изглежда удивително добре на светски събития, облечена в тесните си лъскави рокли.

Преди да стане толкова популярен и успешен обаче, като дете, шведът сам е имал проблеми с килограмите. Но с много спорт и постоянство успява да ги преодолее бързо и да се превърне в това, което е сега.

А днес има зад гърба си 20-годишен опит като фитнес треньор, автор е на много програми за отслабване и пише редовно за различни специализирани издания на здравословна тематика. И понеже сме нагли, успяхме да си откраднем няколко негови съвета, които ще споделим с вас. Тези:

Превърнете поддържането на добра форма в забавление

Според Гунар това ще ви помогне да поддържате постоянство в спортуването. Самият експерт редовно вкарва хумор и шеги в сесиите си и все пак никога не си позволява да жертва добрата дисциплина.

Нещо повече, не се колебае да вдига летвата и да "тормози" клиентите си с по-трудни упражнения. Резултатът: осигурява им разнообразие в тренирането, което пък предизвиква интереса им и ги кара да продължават да се грижат себе си.

Тренирайте с размах

Шведът не обича да си губи времето с изолиращи движения за конкретна част от тялото. На мнение е, че, за да е ефективна една тренировка, по време на нея трябва да се работи едновременно върху повече мускулни групи.

"Харесвам комплексните упражнения. Така, когато с клиентите ми изпълняваме напад, например, винаги комбинираме последния с елемент и за горната част на торса - правим го с повдигане във въздуха на медицинска топка", обяснява той.

Намирайте време за спорт. Възможно е!

Facebook / Gunnar PetersonТвърдите, че сте хипер заети? "Помислете пак", шегува се Петерсон и продължава:

"За една пълноценна тренировка са ви нужни средно около 40 минути: 5 за загрявка, 30 за самата програма и 5 за разтягане и/или почивка. Наистина ли не разполагате с това време?

Президентът е по-ангажиран от вас, Ким Кардашиян – също, но и двамата не пропускат добра възможност да поспортуват. В крайна сметка, всичко е въпрос на приоритети", заключа накрая Гунар.

А ние сме склонни да се съгласим с него, като, разбира се, пропуснем частта с ангажиментите на Ким Кардашиян, които слабо ни вълнуват.

Изберете здравословен хранителен режим

Гунар не е фен на силно ограничаващите диети, но смята, че за постигане на добри финтес резултати е нужна известна дисциплина в храненето.

Обикновено, самият той не си позволява да пие алкохол или да хапва сладки неща късно вечер. Препоръчва на своите клиенти да постъпват по същия начин, особено ако ги очаква важно събитие на другия ден.

Като цяло, инструкторът не си пада по въглехидратите и в менюто му никога няма да видите да присъстват паста, картофи или ориз.

Е, толкова от звездния треньор за днес. Следващия път... повече :) Що се отнася до нас, ние се връщаме на Малдивите, защото ни стана студено. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май