Фитнес мода за 2011: зумба

Много зумбиране, много нещо ;)
Фитнес мода за 2011: зумба

Старата година зави зад ъгъла, от новата отлетяха вече почти 4 дни и, логично, дойде време за равносметки. Та, въпросът, който си задаваме днес е: кои бяха основите фитнес трендове през 2011? Не знаем за вас, но ние веднага се сещаме за един, а именно – за зумба!

Точно така. За броени месеци атрактивната комбинация от латино танци и движения със съпротивление стана абсолютен хит сред трениращите по цял свят. И сякаш изведнъж всички започнаха да се "зумбират" дружно, дори и мъжете :)

Сигурни сме, че даже и у нас, почти няма човек, който да не е чувал за това интересно фитнес занимание, измислено от колумбийския хореограф Бето Перез. Някои го пробваха няколко пъти, на други им хареса, а трети опитаха само веднъж, само от любопитство и... Решиха, че определено не е за тях (под секрет: визираме себе си).

Няма спор обаче, че зумба е едно прекрасно разкършващо средство, а по време на тренировката наистина се изгаря не малък брой калории. Затова очакваме "произведението" на Перез да бъде доста модерно и през настоящата година и да привлече още куп почитатели.

Междувременно, към днешна дата, сили набира още един фитнес тренд с латино привкус, който също се появи през 2011, но сякаш получи по-малко внимание. И още чака своята звездна слава.

Нарича се "батука", а негов баща отново е колумбиец. Той се казва д-р Флавио Енрике Сантандер Лора, но е по-известен като Кайк Сантандер и безспорно е всестранно развита личност. Кайк е композитор, музикален продуцент и успешен бизнесмен. Освен това сме убедени, че батука ще го направи още по-известен.

Повече за последната обаче ще си говорим в друг материал, защото има доста за разказване. А във видеото вижте какво ви очаква:

На нас ни се струва готино, а на вас?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май