Фитнес вдъхновението днес: Сам Фокс

Той тича, докато може. И след това :)
Фитнес вдъхновението днес: Сам Фокс

Американецът Сам Фокс има пълното право да се гордее със себе. Както и да се превърне в петъчното ни спортно вдъхновение.

Защо?

За по-малко от два месеца той успява да реализира пробег от близо 3,900 километра, изминавайки трудния маршрут от Британска Колумбия, най-западната провинция на Канада, до границата на Мексико. Спортен подвиг, който често се сравнява с този да изкачиш връх Еверест. И, да, който малцина успяват да изпълнят.

Математически погледнато, русокосият красавец е "прескочил" близо 60 големи планини, преминал е през 19 главни каньона, както и през повече от 1000 езера. Разгледал е на бегом три национални паметника на изкуството, седем национални природни парка и 24 горски стопанства :)

Каква е била целта му ли?

Ами, сантиментално или не, основната причина да се подложи на това физическо изпитание е... майка му, която от 10 години страда от болестта на Паркинсон. Всъщност, чрез своята своеобразна фитнес саможертва Сам иска да й покаже колко много я обича и държи на нея.

Run While You CanДругата му задача е събирането на 250,000 долара за благотворителната организация за лечение на Паркинсон "Michael J. Fox Foundation". Към днешна дата, инициативата продължава да набира спонсори и всеки, който иска, може да я подкрепи.

Преди началото на своето пътешествие, на сайта си, Фокс признава, че се чувства вътрешно готов за това, което му предстои. "Катеря се, тичам и карам ски, откакто се помня. Многократно съм тествал издръжливостта си и знам, че съм достатъчно здрав, за да се справя", допълва още той. И много скоро доказва, че е бил прав да не се съмнява в себе си.

Е, не, че не е имал тежки моменти по време на този адски маратон (някои от тях може да видите тук). Но благодарение на упоритостта си и любовта към майка си, успява да ги преодолее и да постигне целите си.

Браво, Сам! Благодарим ти за това, което си направил и продължаваш да правиш. Дано има повече хора като теб, които да ни зареждат положително и да ни дават сили за лични успехи.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май