Тренировъчен ден в Космоса

Как да натоварим тялото в условията на безтегловност
Тренировъчен ден в Космоса

Когато няма гравитация, няма и много други работи. Няма обоняние, например. Започват да се губят и разни още по-жизненоважни неща като мускулна маса и костна плътност. Чувал съм, че атрофията, която може да възникне в резултат от липсата на притегляне, е сравнима единствено със случващото се с един трайно обездвижен човек. Ето защо е важно в там горе да има подобаващи условия за тренировка.

В тази връзка отново се срещаме с астронавта Крис Хадфийлд, който предния път ни показа как се правят сандвичи в Космоса. С негова помощ ще разберем, че в Канадската космическа станция има бягаща пътека, към която те притискат специални ремъци и нещо, което се нарича ARED (Advanced Resistive Exercise Device). Явно е, че с негова помощ могат да се правят забавни неща като клек и тяга.

Със сигурност ползите не могат да се сравнят с ефекта на земната тренировка, но при всички положения е по-добре от това тялото ти да абсорбира собствените си кости. Бррр!

Знаем, че докато този човек тренира в Космоса, вие вероятно си чоплите носа и ядете нещо ужасно. Харесайте ни във фейсбук и ви обещаваме регулярна мотивация от най-разнообразно естество.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май