Тренировката на: Райън Рейнолдс

Или един "пристрастен атлет", който винаги е в отлична форма
Тренировката на: Райън Рейнолдс

Райън Рейнолдс, на 35, висок 188 см (ммм!). Най-сексапилният жив мъж за 2010 г. според списание People. Миналата година отстъпи престижната позиция, но в следващите 24 месеца ще навакса, защото предстоят повече от 5 филма с негово участие. Очакваме поне един от тях да убеди и нас, и кинокритиците, че канадецът е не само любимец на жените, но е и талантлив актьор.

Има доста телевизионни и кино проекти зад гърба си, но още за ролята си в "Блейд: Троица" през 2004-та направи впечатление с отличната си форма. По това време Райън, който се подготвя за участието си около 9 месеца, се похвали с 8% подкожни мазнини, което е наистина впечатляващ резултат. 8 години по-късно той продължава да е в отлична форма. Ето как:

Тренировката

Рейнолдс работи с персоналния треньор Боби Стром повече от 8 години. Винаги, когато трябва да смени програмата си или се подготвя за нова роля, актьорът се осланя на професионализма на известния фитнес инструктор.

justjaredВ подготовката си за "Блейд: Троица", бившият съпруг на Скарлет Йохансон се старае първо да натрупа максимална мускулна маса, а след това да се отърве от подкожните мазнини. Резултатът е впечатляващ!

6 години по-късно, преди да се превъплъти в Хал Джордан ("Зеленият фенер"), целта е още по-сериозна – мъжествена и мускулеста визия на мощен атлет.

Както вече сме писали, Райън тренира абсолютно всеки ден в 90-минутни комбинирани сесии в течение на 6 месеца преди началото на снимките и продължава стриктно програмата си и по време на снимачния период. Всяка тренировка е различна, а, за да избегне претрениране, Стром редува противоположни мускулни групи ден след ден. Така не се получават два последователни дни, в които актьорът да прави упражнения за крака, например.

В някои дни Рейнолдс използва максимални тежести, най-вече при базови движения като клекове, повдигане на щанга от лежанка, сгъване за бицепс и т.н. Друг път прави вариации на кръгови тренировки с по-малки тежести и минимална почивка между сериите. Когато започва да усеща натрупалата се умора, "си почива" с пилатес, упражнения без допълнителна тежест, йога и др.

Боби обяснява, че към края на подготвителния период получил график на предстоящите снимки на филма – какви екшън сцени ще се снимат, кога, къде и т.н. Така той променя своевременно схемата на клиента си: в дни с интензивна работа пред камерата, смъква натоварането; преди бойни сцени залага на бокс и кикбокс сесии или, ако се използва огнестрелно оръжие – на упражнения за гърба и кръста.

Forum Film BulgariaЗа последната роля на Райън в екшън трилъра "Секретна квартира" (Safe House) Стром му помага дистанционно. Актьорът, който сам определя себе си като "пристрастен атлет", съумява да поддържа отличната си форма и получава помощ само за някои от най-горещите сцени в лентата.

Тренировъчната му програма включва повече упражнения с максимални тежести, чиято цел е да уплътнят мускулатурата и да увеличат обема й. Залага на движения, които да повишат издръжливостта на краката му: във филма има много динамика, тичане и преследвания.

Този път обаче времето за възстановяване е малко повече - звездата почива цели 2 дни в седмицата. Резултатите пък вече можем да видим на големия екран - "Секретна квартира", в който участват още Дензъл Уошингтън и Вера Фармига, вече е и по нашите кина.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май