Тренирай с Боб Харпър

Ама с едно наум ;)
Тренирай с Боб Харпър

Боб Харпър. Сигурни сме, че името ви звучи познато или сте го чували поне веднъж. Американският фитнес експерт има дългогодишен опит като инструктор и с него са спортували куп звезди, включително и американската президентша Мишел Обама

Освен това, мистър Харпър участва в реалити състезанието "The Biggest Loser", където помага на хора с наднормено тегло да отслабват успешно.

Мда. 46-годишният чаровник има интересна автобиография, пълна със забележителни подробности. Известно време е бил вегетарианец и за кратко – веган.

По този повод, както и заради огромната му любов към животните (най-вече към кучетата), е бил награждаван от PETA за най-секси вегетарианец за 2010 г. През 2011-та обаче започва отново да консумира продукти от животински произход, защото го сполетяват здравословни проблеми.

Bob Harper/ Facebook

Иначе казано, обещаваме някой ден да ви разкажем повече факти от пъстрата му история. А сега нека ви запознаем с един изготвен от него тренировъчен протокол.

Предупреждаваме, че става въпрос за доста натоварваща кръгова тренировка, към която не ви съветваме да пристъпвате, ако не се чувствате достатъчно подготвени. Най-общо, тя представлява комбинация от няколко упражнения със собствено тегло + тичане.

Готови ли сте?

  • Започнете с 200 метра бърз спринт. Боб подчертава, че стремежът ви трябва да бъде постигането на максимална скорост.
  • Продължете с 10 бърпита. Следете за спазването на правилната техника в изпълнението на всяко повторение.
  • Старт! Хайде, сега още 200 метра бърз спринт.
  • Ред е на т. нар. напад с подскок. Правете упражнението в рамките на минута: 
  • И отново 200-метров бърз спринт.
  • Завършете с изпълнение на лицеви опори (с правилна техника, ей!), отново за минута.

Bob Harper/ FacebookХарпър е безмилостен и ви приканва да реализирате общо 3 кръга от предложената програма, като поддържате висок интензитет до края и... По възможност, да останете живи след това, добавяме ние ;)

Всъщност, нашият съвет е да не се изсилвате. Нека основната ви цел за първата тренировка бъде успешното осъществяване поне на един цикъл. 

По-нататък, когато се почувствате готови, може да се борите за още два. Че и за повече! Или за увеличаване на повторенията на посочените упражнения, например.

Плюс това, в началото заложете на изпълнението на обикновен напад, защото ще ви е доста по-лесно да го извършвате с правилна техника.

И не забравяйте да почивате между всеки кръг за около 1-2 минути.

Е, стига толкова от Боб, че никак не е малко. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април