Силовото възлизане на червената панда

Вижте могъществото на огнената лисица!
Силовото възлизане на червената панда

Ако в света имаше пет души, които ползват интернет, един от тях щеше да го прави с помощта на небезизвестния Mozilla Firefox. Много по-малко от един обаче щяха да са наясно откъде произлиза името на този браузър. Нека набързо да ви запознаем с червената панда. Тя е дребна мечка, вирееща из горите на Хималаите, Южен Тибет, Мианмар и Югоизточен Китай на надморска височина между 2 и 5 хил. м. Малко по-голяма е от домашната ви котка и също като нея притежава завидни катерачески умения.

А за да си добър катерач, трябва да разполагаш със сериозна дърпаща сила в горната част на тялото си. В това отношение и нашата малка опашата приятелка не прави изключение. Следните кадри са на един от обитателите на китайския резерват Fuzhou Panda World в изпълнение на едно от по-сложните движения в гимнастиката, известно като силово възлизане на халки.

Ето ви и една човешка демонстрация на упражнението, за да видите, че огнената лисица никак не ни отстъпва в техническо отношение.

Хайде сега ходете да тренирате, че днес животните ни правят за смях в атлетическо отношение. И не забравяйте да харесате фен-страницата ни, ако още не сте.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април