Силата на олимпийския дух: Кери Стръг

Болката няма значение, всичко се прави в името на отбора
Силата на олимпийския дух: Кери Стръг

Олимпийските игри 2012 приключиха в Лондон миналия уикенд, но олимпийският дух е нещо непреходно и величествено. Ние продължаваме да представяме някои особено внушителни примери за неговата сила, подбрани от колегите от Sportuvai.bg. Ето и следващият:

Кери Стръг

Американката започва да тренира гимнастика на 3-годишна възраст, състезателната й кариера започва на 8, а на 13 вече е част от националния тим на САЩ. През 1992 г. на Олимпиадата в Барселона печели бронзов медал, след което румънския й треньор Бела Кароли се пенсионира.

Следват няколко години на лутане между различни треньори, както и серия от неприятни травми, но през 1995 г. Кери Стръг отново започва да тренира с Кароли. Скоро идват и успехите, които й отреждат място в представителния отбор за Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.

Именно този тим си печели прозвището "Великолепната седморка", защото за първи път от 40 години успява да бъде сериозна конкуренция на вечните победители в гимнастиката – руснаци, украинци и румънци.

Sport NewsСлед оспорван финал последната надежда за медал за американците осатва у Кери Стръг. След първия си опит на прескок обаче тя се приземява лошо и получава сериозна контузия на глезена. А се налага да изпълни още един опит.

Тогава Кароли й казва, че целият тим се нуждае от нейното изпълнение, тъй като предимството им пред руснаците е твърде малко. 19-годишната гимнастичка се отправя към старта накуцвайки и прави втори опит. Приземява се привидно на двата си крака, поздравява съдиите и се свлича, но прескокът й печели златото за американския отбор.

Разбира се, след този впечатляващ финал, Кери Стръг се превръща в спортен герой за цялата нация. Вижте и видеото от Олимпиадата в Атланта:

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май