Самоубийство с бърпита

Ще го мразите с цялото си тяло
Самоубийство с бърпита

Преди да кажа каквото и да било друго, бих искал да ви предупредя, че настоящото предизвикателство не е за всеки и има голяма вероятност много от престрашилите се да не успеят да го завършат или още по-лошо – да не го завършат поради контузия.

За да се впуснете в него, ще ви е необходимо да знаете какво е бърпи и как се изпълнява то. Пардон, не просто да знаете как се изпълнява, а да сте го изпълнявали редовно и да сте напълно уверени, че сте технически безпогрешни.

Всеки се стреми към нещо в този живот. Някои се стремят към високи спортни постижения, други просто искат да им е лесно. Ето, например, на 1 декември ще има кросфит състезание, където десетки души ще направят такива неща, от които на нормалните хора им се изправят косите. Независимо дали ще бъдете там и независимо дали ще ви се изправят косите, аз имам едно предложение за вас, стига да разбирате напълно изложеното във встъпителния абзац от текста.

1 декември е ден №1. 10 март е ден №100. Между ден №1 и ден №100 има точно 100 дни, колкото и странно да ви звучи това. Цел №1 в ден №1 е да направите едно бърпи. Цел №2 в ден №2 е да направите 2 бърпита и така нататък, до 10 март, когато ще ви чакат цели 100 бърпита. Ако пропуснете ден, бихте могли да си наваксате бройката на следващия, но имайте предвид, че пропуснете ли два поредни дни, предизвикателството приключва. Разбира се, бихте могли и да свършите утрешната работа днес, което ще ви е удобно предвид наближаването на тежки дни като Коледа и Нова година.

Като човек, който е правил нещо подобно, мога да ви уверя, че, ако сте тренирали, първите трийсетина дни от предизвикателството са доста забавни и неусетни. Оттам-тататък, докъм 80-тия ден нещата постепенно загрубяват и придобиват кошмарни отсенки. В даден момент може да ви се наложи да разделите дневната си порция бърпита на два (или три) отделни приема, за да можете да я преглътнете.

Не забравяйте, че на първо място е правилната техника. Усетите ли, че губите контрол и особено, ако кръстът ви започне да се вдлъбва и тазът ви да увисва, по-добре преустановете серията и продължете малко по-късно.

094acac5-cedc-3450-417c-663c54cc24f9inm.comТова не е бърпи, това е поза от йога!

Честно казано, на мен лично ми дойде в повече и от 80-тият ден нататък имаше моменти, в които правех пауза от по един ден между сериите, за да мога да се възстановявам.

Готиното е, че успеете ли да завършите предизвикателството, бърпитата ще започнат да ви се струват смешни. Или поне няма да ви е страх от тях :)

48817123-cec2-7375-1f22-e79d3c608e07Pinterest

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май