Прогони шкембето с: Комплекс „Една втора“

Едностранни упражнения за повече симетрия и за да ви е гадно по-дълго време
Прогони шкембето с: Комплекс „Една втора“

Ако щете вярвайте, цял човек се става и с половинчато трениране. Бързам да пресека ентусиастите, които ще решат, че най-накрая им е простено, задето се грижат за себе си само от кръста нагоре . "Половинчато" в нашия случай е онова трениране, при което разглеждаме тялото като лява и дясна половина и отделяме специално внимание на всяка една от тях.

Това става с т.нар. унилатерални (или едностранни) упражнения и е отличен вариант за всеки, който иска да направи съпоставка между силата и координацията между въпросните половини и да изчисти евентуалните дисбаланси. Така чудесно се вписваме и в условията на оскъдица на тренировъчно оборудване, при които разполагаме само с един дъмбел или пудовка. Не на последно място, необходимостта от изпълнение на удвоен брой повторения (първо от едната страна, а после от другата) означава по-дълго време, прекарано в активност, и съответно – по-добър стимул не само за загуба на мазнини, но и за мускулен растеж. Сега като го пиша и направо ми се струва прекалено хубаво, за да е истина.

Комплекс ½ се състои от по пет повторения от следните упражнения без прекъсване:

  • Румънска тяга на един крак
  • Гребане
  • Отпад
  • Раменна преса

След завършването на един рунд от него, си дайте до минута почивка и направете още четири подхода. Нека тежестта бъде такава, че да ви позволи да завършите. За целите на демонстрацията сме избрали пудовката, която имаме от Сандекс Спорт, но дъмбел ще ви свърши не по-лоша работа.

Когато изпълнението на пет рунда от този комплекс престане да ви изпотява и задъхва, имате възможност една или повече от следните прогресии:

  • Съкращаване на продължителността на почивката и/или
  • Увеличаване на броя повторения в серия и/или
  • Увеличаване на броя серии

Настоящият комплекс е част от кампанията "Висящо шкембе не ходи на море", с която се опитваме да накараме читателите си да влязат във форма за лятото. Освен това, трима от публикувалите тренировъчна снимка или видео на страницата ни във фейсбук ще получат тежести (комплект дъмбели или пудовка), с които да си топят шкембетата догодина, до амина.   

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април