Приятели на тежката фитнес сесия

Вкусни и полезни
Приятели на тежката фитнес сесия

Успешната тренировка, с която се постигат големи фитнес резултати, никога не е "фасулска работа". Нужно е да проявите постоянство, дори смелост, за да изваете тялото, в което ще изглеждате и ще се чувствате най-комфортно. Добрата тренировъчна програма ще ви изпоти, не се съмнявайте в това.

Не ви го казваме обаче, за да се откажете веднага от нея. Всъщност колкото по-трудна е победата, толкова по-сладка е, казват мъдрите хора и имат право.

Все пак, за да направим тренировката ви малко по-поносима, ще ви предложим четири храни, които е добре да добавите към менюто си. Нека видим кои са:

Ябълките

В случай, че мечтаете да повишите физическата си издръжливост, изяжте ябълка преди тренировката.

Този вкусен плод е добър източник на кверцетин – силен антиоксидант, който повишава съпротивителните сили и концентрацията. Скорошно изследване доказа, че ако се приема като хранителна добавка, последният позволява на хората да карат колело по-дълго време.

Как действа този вълшебник? Най-общо кверцетинът ви прави по-издържливи, защото позволява в белите ви дробове да нахлуе повече кислород.

Приятели на този симпатичен антиоксидант са много други плодове, като гроздето, ягодите, черешите, малините, боровинките... Може обаче да го откриете и в редица зеленолистни зеленчуци и в лука дори.

Прясното мляко

Бъдете спокойни: не се нуждаете от подчертано "спортни" напитки, за да заредите отново с гориво след тежката тренировка.

Прясното мляко съдържа доста полезен микс от въглехидрати и протеин, например. Без да протестира, то ще свърши работата на толкова уважавания протеинов шейк.

Киселото мляко

Продължителната физическа активност е своеобразно изпитание за имунната система. За това голяма част от спортистите са податливи към развиване на дихателни инфекции.

Резултатите от нов експеримент обаче дават основание да се твърди, че пробиотиците, каквито има в изобилие в млякото, значително подсилват имунитета.

Нещо повече: киселото мляко, подобно на прясното, представлява (в идеалния случай) балансирана комбинация от въглехидрати и протеин. Него също може да си го хапвате след тренировка за по-бързо възстановяване.

Мед

Учени откриха, че въглехидратите, които съдържат и фруктоза, и глюкоза, могат в най-голяма степен да ви снабдят с енергия и да повишат физическата ви издръжливост.

Медът, например, (подобно на захарта) съдържа еднакво количество фруктоза и глюкоза. В същото време е богат на антиоксиданти и витамини. Да не забравяме, че е вкусен!

Е, сега знаете как да си помогнете в изпитанието. Желаем ви успех и сме сигурни, че ще изпълните целите си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май