Ползите от спортуването - 2

Спортът ни дава здраве, спокойствие и сила
Ползите от спортуването - 2

Помните ли, че съвсем наскоро започнахме да правим списък за ползите от редовното спортуване?

Да, но колкото повече ги изброяваме, толкова по-дълъг става той! За да не пропуснем най-важните неща, бързаме да ви ги съобщим:

Рамбо – дядо, но с мускули

Може да не ви се вярва, но с времето тялото трупа мускулна маса все по-трудно, а последната се топи доста бързо в по-напреднала възраст.

С две думи: упражненията винаги са били и ще бъдат интегрална част от здравословното стареене.

"Те не само поддържат мускулната маса, но и я увеличават", коментира американският фитнес инструктор Лей Крус.

"Това позволява на метаболизма да работи на високи обороти, дава на тялото сила и го прави издръжливо на ежедневните предизвикателства. Здраво и силно тяло означава активен начин на живот при възрастните", допълва Крус.

Без стрес, депресия и безпокойство

Мнозина експерти твърдят, че редовната спортна дейност значително подобрява настроението. Да, вярно е, но това не е всичко.

Едва когато започнете да се занимавате сериозно със спорт, ще усетите същинската разлика, смятат специалисти.

В действителност тренировките ви помагат да се отпуснете, карат ви да се чувствате по-добре, тонизират ви и ви предпазват от коварните състояния на депресия и безпокойство. Но как?

Просто е. Когато спортувате, в организма се освобождават невромедиаторите и ендорфините, отговорни за борбата с депресията. Освен това телесната ви температура се покачва, а е доказано, че това влияе добре на нервите.

Номер 1 на работното място

Редица специалисти са абсолютно убедени, че физическата дейност е много важна и подобрява качеството на живот особено когато става въпрос за работа.

Докато поддържа добра физическа форма, човек има повече самочувствие и смелост да се изправя пред различни предизвикателства в професионален план. Нещо повече: по-фокусиран е в изпълнението на задълженията си.

В тази връзка доста любопитни са резултатите от наскоро направено проучване в САЩ. То показва, че, ако тренират по средата на деня, голям процент от служителите имат по-висока продуктивност, справят се по-бързо със задачите си и се представят доста по-добре от онези, които използват обедната си почивка само за хапване.

Очаквайте продължение...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май