Още грешки по време на тренировка

Няма смисъл да ги допускате, пазете се от тях
Още грешки по време на тренировка

Преди време ви запознахме с няколко основни грешки, които човек допуска по време на физическата си подготовка, като по този начин значително намалява нейната ефективност. Днес ще ви покажем още три:

Четете по време на тренировка

"Ако да разлиствате списание, докато тичате на фитнес пътека, ви помага да поддържате мотивацията си, няма лошо - правете го", заявява американският фитнес инструктор Купърсмит. И допълва: "Въпреки това смятам четенето за твърде разсейващо занимание по време на тренировка. Интензивността на сесията няма да е висока и едва ли ще ви позволи да изгорите много калории." С две думи: забравете за списанията и книгите във фитнес салона.

Всъщност това не е единственият разсейващ фактор в залата. Анкета, проведена в САЩ, показва, че един на всеки 10 трениращи проверява съобщение на телефона си или преглежда електронната си поща, докато спортува.

"Вместо, това си пуснете музика", препоръчва Купърсмит, "защото тя ще увеличи продължителността и интензитета на вашето кардио".

Проучване твърди, че бегачите на дълги разстояния, които слушат рок или поп музика, издържат с 15% по-дълго и се чувстват много по-добре от онези, които не слушат никаква музика.

Мразите да тренирате

Без значение колко калории изгаряте, ако спортът, който сте избрали, не ви харесва, всяко следващо повторение на серията няма да генерира големи резултати. Впрочем, така е по принцип с всичко в живота.

Направете следната сметка: ако тренирате два пъти седмично и изгаряте по 300 калории, но ви е толкова неприятно, че пропускате по една сесия всяка седмица, това прави 1, 200 калории за месец – или малко повече от килограм и половина на година.

Вместо тази трагична равносметка, открийте вашата тренировка – онази, която наистина ви доставя удоволствие. Например, ако практикувате бързо ходене, опитайте да привлечете приятел, който да ви прави компания в парка.

Пропускате тренировките с тежести

Повечето жени ги "прескачат", според резултатите от направено наскоро изследване. Оказва се обаче, че тези, които не си ги спестяват и ги комбинират с аеробна тренировка, хапват по-малко и приемат с около 517 по-малко калории на ден.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май