Отслабването: просто с детска игра - 3

Защото никога не е късно за игри
Отслабването: просто с детска игра - 3

Тъй като, клиширано или не, животът е твърде кратък, не ви препоръчваме да го прахосвате в скучни занимания.

Нещо повече: в случай, че разполагате с достатъчно свободно време, но не желаете да го оползотворите доброволно с тренировка, имаме предложение за вас: защо не поиграете на някоя забавна детска игра? С нея не само ще събудите детското в себе си, но и ще се поддържате физически активни, което е абсолютно задължително условие, за да сте здрави. 

След като вече поиграхте с нас на дама и полетяхте с хвърчило, идва ред на...

Музикалните столове

Убедени сме, че сте играли на тази игра поне веднъж в детството и си я спомняте завидно добре.

Знаете ли обаче, че тя е чудесен начин да развиете подвижността, рефлексите и чувството си за баланс, смятат специалисти.

За да започнете, имате нужда от няколко стола, свободно пространство и ди-джей, може и аматьор.

Подредете столовете в кръг и с облегалките навътре. За да бъде по-честно, те трябва да бъдат от един и същи вид, а не съвсем в услуга на справедливостта – с един по-малко от броя на играчите.

Дайте знак на ди-джея да пусне музиката и започнете да обикаляте около столовете. В един момент, когато последният внезапно прекъсне озвучаването, всеки от вас трябва да заеме стол (това поне е предварителният сценарий). Или почти всеки.

Един играч, разбира се, няма да успее да си намери място под слънцето и най-несъобразителният ще отпадне от играта. Преди да продължите обаче, махнете още един стол.

Целта е накрая да останат двама ентусиасти, които да се борят за една седалка и този, който седне пръв, разбира се, става победител.

Звучи забавно, а?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май