Отработване на великденските угощения

Разчистване на сметките, така да се каже
Отработване на великденските угощения

Драги читатели,

Пиша ви, воден от максимата, че който не работи, не трябва да яде, а който яде, задължително трябва да поработи малко. И тъй като зная, че тези дни ви предстои доста ядене, съм се погрижил да ви осигуря доволно количество тренировъчен труд.

Не знам дали сте наясно, но някои монашески ордени изповядват една много интересна практика. За всяка грешна помисъл, която изпълни съзнанието им, те връзват по едно възелче на въжените колани на расата си. Вечерно време броят възелчетата и се самобичуват съответния брой пъти, за да изкупят вината си. Много е вдъхновяващо, знам.

Толкова е вдъхновяващо, че заслужава да бъде доразвито. Нека само заменим грешните помисли с храна и самобичуването с упражнения, за да адресираме по-адекватно празничните си нужди. Трудно бих могъл да предположа какво точно ще консумирате около Великден, но нека сведем менюто до няколко неща, които почти сигурно няма да ви се разминат.

Парче домашен козунак: 10 бърпита

Парче купешки козунак: 20 бърпита

Варено яйце: 10 jumping jack-a

Порция агнешко: 10 mountain climber

Порция зелена салата: 10 обърнати коремни преси

Сами се досещате. Това е един своеобразен ценоразпис, по който можете да си калкулирате сметката за всяко едно празнично угощение. Изцяло от вас зависи дали ще "плащате" на няколко пъти през целия ден или ще си отработите дължимото чак вечерта.

Давам пример: закусвали сте две парчета домашен козунак и три варени яйца. В такъв случай изчаквате да ви попремине и се залавяте да направите 20 бърпита и 30 джъмпинг джака. Можете да ги изпълнявате в каквато си искате последователност и за колкото време пожелаете. Важното е да си отработите изяденото. Другият вариант е да си го сумирате с обяда и вечерята, но това би намерило израз в една доста тежка тренировка привечер. Но вие си знаете най-добре.

Убеден съм, че ималите благоразумието да последват този съвет ще ме мразят, но дълбоко в себе си ще бъдат с изпълнени с чиста съвест и благодарност. На по-повърхностно ниво пък е доста вероятно да не изпитат затлъстяващото влияние на празника, което има допълнителен озаряващ ефект.

Мир вам,

Кирил

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май